top of page
zelda-desk-bg-web_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
karma-symbol-1.png

Karma

Elva år och en utav de yngre barnen i den stora syskonskaran på Starkgården. Livlig, orädd och temperamentsfull. Karma har lärt sig att skjuta pilbåge av sin mamma Luna och är en av de skarpaste bågskyttarna i Glimeria.

karma-flat-web.png
zelda-desk-bg-web_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Jonar

Tolv år och enda barnet på Garpegården. Hans föräldrar är överbeskyddande vilket stör honom. Hålls ofta utanför allt viktigt som sker på gården. Ganska ensam. Närmaste vännerna är kinten Gala och enhörningen Remus. Jonars hemlighet är att han kan tala med djur.

jonar-symbol-1.png
jonar-flat-web.png
gala-web.png

Gala

Jonars kint och bästa vän. Kintar är lite som en blandning mellan katt och räv. Populärt husdjur i Glimeria. Har varit Jonars ända sen han var liten. Galas pälskrage ändrar färg beroende på känslostämning.

zelda-desk-bg-web_edited_edited_edited_edited_edited.jpg

Remus

Släkten Garpes enhörning. Enhörningar är ett heligt djur i Glimeria som det finns mycket få av. De har magiska krafter och kan till exempel läka sår. Behöver stjärnglöd för att överleva.

remus-frliagd-web.png
zelda-desk-bg-web_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
13-bakgrund-himmel.jpg

Rory

Daskusen är ett mytomspunnet djur. Större än en björn och med vassa huggtänder ser den livsfarlig ut - och om den känner sig hotad kan den också vara det. Men daskusen lever framför allt av frukt och blad, och är en lojal och trofast vän. Den sägs ha magiska krafter på samma sätt som en enhörning.

daskus-frilagd.png
zelda-desk-bg-web_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
bumling-new-web.png
klipptroll-web-1-4.png
faktaruta-grusgnomer-new.png-web.png

Stendrakens lakejer

Stendraken vill ta över hela världen och till sin hjälp har han grusgnomer, klipptroll och bumlingar. 

   Grusgnomerna är ungefär en meter höga och består av grus och småsten. De är elaka men inte vidare smarta, och en och en är de i princip ofarliga. Därför rör de sig nästan alltid i grupp.

   Klipptrollen består av sten och klippblock. De är stora och långsamma men extremt starka och onda.

   En bumling är en enorm stenvarelse som består av stora klippblock och är ungefär lika stor som tre klipptroll. Den är en ledargestalt som kontrollerar grusgnomer och klipptroll.

Stendraken

Den mystiska stendraken har slagit sig ner på det högsta berget i Glimeria. Härifrån styr den alla stenvarelser. Ingen vet var den kommer ifrån eller vad den har för mål, men den stjäl all stjärnglöd som dess klipptroll kan hitta i Glimeria.

stendraken-frilagd-web.png
bottom of page